Осучаснення навчального процесу: у педуніверситеті з’явилася цифрова лаб...



Замість пробірок – електронна точність. На природничому факультеті Полтавського педуніверситету відкрили цифрову лабораторію Einstein. Вона дозволяє робити дослідження  наочніше і швидше. Бачила це на практиці і наша знімальна група.
Цифрова лабораторія – це спеціальна техніка та програмне забезпечення. У такий спосіб скорочується час підготовки до експериментів. А результат  точніший за той, який зроблений без застосування технологій. У цьому переконалася четвертокурсниця природничого факультету Юлія Ніка.
Юлія Ніка, студентка природничого факультету: Ми могли брати у пробірках, рахувати замірним стаканчиком об’єм крапель. А потім ділити цей об’єм на кількість крапель, які самостійно рахували. То це буде одна цифра. А якщо даний приклад за допомогою променів рахує кожну краплю, яка потрапила в стаканчик, то це буде більш точний результат.
Система відразу візуалізує результати та аналізує отримані дані. Цифрова лабораторія Einstein, обладнана на природничому факультеті педуніверситету, має набори для хімічних та біологічних експериментів. Приміром, дозволяє виміряти вологість повітря і атмосферний тиск.
Марина Гриньова, декан природничого факультету ПНПУ ім. В.Г. Короленка:Ця лабораторія дозволить більш ґрунтовно, точно і правильно розуміти природні процеси. Трактувати хімічні процеси, біологічні процеси, екологічні. Знати, як стимулювати і підтримувати здорово творчі процеси.
Основний механізм цифрової лабораторії – реєстратор. Його можна приєднувати і до планшета та телефону.
Олександр Нечепоренко, завідувач лабораторії: У ньому уже вбудовано 6 датчиків. Освітленість, температура, вологість. Ультрафіолетове випромінювання. Також до нього можна підключити додаткові датчики.
Придбали новинку за спонсорські кошти. Відкрили лабораторію урочисто: із танцями, піснями та запрошеними гостями. Останні перерізали червону стрічку та першими випробували обладнання. Необхідність цифрової лабораторії у педагогічному виші зумовлена тим, що з такими системами уже працюють учні на уроках. На Полтавщині цифрові лабораторії мають школи у чотирьох районах. 
За матеріалами ТРК "Лтава"


Коментарі