Як отримати електрику за допомогою… лимону та шкільної лабораторії

Відвідувачі Мистецького Арсеналу впродовж двох днів змогли побувати у шкільній лабораторії майбутнього


Виміряти пульс людини, визначити освітлення приміщення і загазованість навколишнього середовища, - ці та інші досліди змогли поставити київські школярі за допомогою Цифрових лабораторій Einstein (тм). А усі бажаючі могли побачити ці лабораторії «в роботі» 6 квітня (експериментаріум із фізики), 7 квітня ( хімія) та 8 квітня (біологія) у Мистецькому Арсеналі (локація – Майстерня науки).



В рамках фестивалю «Арсенал ідей», котрий розпочався 5 квітня, на території «Майстерні науки» розгорнув свою діяльність шкільний клас, а насправді – повноцінна дослідницька наукова лабораторія. Особливий ажіотаж серед молодших відвідувачів викликав цифровий мікроскоп, а під час роботи школярів в лабораторії з фізики можна було побачити, як звичайний лимон здатний генерувати електричний струм (нехай і незначної величини).
- За допомогою сучасного програмного забезпечення та вимірювальних приладів вдається перетворити звичайний шкільний клас у територію сучасних наукових експериментів, - говорить представник Малої академії наук Ігор Чернецький. – Всю технічну роботу і обчислення проводить комп’ютерна програма, вчителю залишається тільки зосередити дітей для критичного осмислення результатів та поглибленого вивчення предмету.
Цифрові лабораторії світового бренду освітніх технологій Einstein (тм) мають українізоване програмне забезпечення і повністю адаптовані для проведення лабораторних занять із фізики, хімії, біології та географії учнів 7-11 класів відповідно до вимог Міністерства науки та освіти України. На сьогодні біля 300 шкіл в Україні (у тому числі 15 – на Донеччині) укомплектовані цифровими лабораторіями Einstein (тм).
За детальнішою інформацією, будь ласка, звертайтеся –
Науково-виробниче підприємство «Енглер» (представництво Einstein (тм) в Україні), 044-351-18-68

Коментарі